Nederlands Deutsch English
Boomkwekerij 't fort W Roelofs Hyves Boomkwekerij 't fort W Roelofs Twitter Boomkwekerij 't fort W Roelofs Facebook Boomkwekerij 't fort W Roelofs Linkedin Boomkwekerij 't fort W Roelofs Youtube
 

Geschiedenis

Geschiedenis

Rond 1960 werkte Wim Roelofs (foto: links boven) op een fruitteeltbedrijf in de Noordoostpolder. In de fruitboomgaard leerde hij hoe de vruchtbomen werden opgekweekt.
In 1965 streken Wim en Riet Roelofs neer in de Noordoostpolder bij Ens. Hier startten zij in samenwerking een vruchtboomkwekerij, waar hun interesse en kennis naar de teelt van bomen en onderstammen groeide.

Vijf jaar later verhuisden ze als zelfstandige ondernemers naar het oostelijke deel van de Flevopolders. Een bedrijf, waarbij het accent naast de vruchtboomkwekerij ook op de fruitteelt kwam te liggen, werd in 1970 te Biddinghuizen gevestigd.

Sinds 1983 is het bedrijf naar het jongste zuidelijkste gedeelte van de Flevopolder verhuisd, waar naast de vruchtboomkwekerij ook een fruitteelt- en akkerbouwbedrijf is gesticht.

Per 1 januari 2008 zijn de broers Winnie en Marco Roelofs ieder met hun eigen bedrijf verder gegaan. Winnie heeft de vruchtboomkwekerij en akkerbouw voortgezet. Het fruitbedrijf is in handen van Marco.